Smag for vilde urter

Annette

Af Annette Damgaard, Det Grønne Hus

Den 10. maj inviterede Køge Kyst og Det Grønne Hus til ”Spot dine vilde urter”.

Jeg har længe gerne villet være med til et af disse arrangementer og endelig passede det ind i min kalender. På trods af blæst og regn var mine forventninger høje.

Det startede med, at vi gik en times tid op og ned af Søndre Strand, hvor vi ledte efter forskellige vilde urter. Vi fandt ca. 14 vilde urter under kyndig vejledning af Marianne Mark, Det Grønne Hus og Annie Cassis, Stevns Urter. Må nok sige, at jeg blev positivt overrasket over de tos viden om urter. De forklarede og fortalte. Lærte os forskellen på spiselige og giftige urter. Der er jo nogle af dem, som ligner hinanden rigtig meget, hvilket jo nok også skræmmer folk, så man ikke lige selv har den store lyst til at kaste sig ud i at samle vilde urter selv. Efter jeg har været på denne tur tør jeg godt selv gå ud i naturen og samle vilde urter. Det fik de to kvinder klædt mig rigtig godt på til.

Da vi alle havde samlet og kigget urter gik vi tilbage til Opdagelsen, hvor der var tændt op i grillen, så vi kunne tilberede noget mad med de lækre urter, vi havde samlet.

Vi fik tilberedt en del lækkerier, som smagte helt fantastisk. Der blev bl.a. lavet en meget meget lækker salat af næsten udelukkende vilde urter.

Til dem, der ikke før har deltaget i sådan et arrangement vil jeg bare sige, se at få jer tilmeldt, næste gang det bliver udbudt. Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg har været med til et sådan arrangement. Jeg vil også prøve at lokke min familie med, da dét at smage på urterne kan være svært at genfortælle, men skal opleves. Efteråret byder på flere lignende arrangementer, så følg med på Det Grønne Hus hjemmeside www.detgrønnehus.dk under Det Sker.

Hvis du selv har mod på at samle urter på stranden, kan du hente hjælp ved at læse Marianne Mark lille bog ”spis strandurter”, som bl.a. er inspireret af Mariannes egne arrangementer. Bogen lanceres ved åbent hus tirsdag d. 9. juni kl. 15-17 og kan fra herefter købes i Det Grønne hus.

 

spis_strandurter forside