Living Lab – Køge Fælles Jord

Living Lab – Køge Fælles Jord

Køge Fælles Jord som Living LAB Køge Fælles Jord samarbejdet tæt med Grøn Omstilling, Køge kommune og Københavns Universitet mht. til lave et Living LAB, hvor vi bl. a. søger om tilladelse til opsætning af 10-11 tinyhouses og et Klimahus til kurser og undervisning. Dette projekt skal være et Living Lab for CO2 lagrende livsstil, hvor vi i praksis eksperimenterer og formidler viden om fremtidens CO2 lagrende livsstil. Vi taler ikke længere om CO2 neutral livsstil – vi taler om en CO2 lagrende livsstil, der modvirker klimaforandringerne og lagrer så meget CO2, at vi kan se os selv og fremtiden i øjnene.

Køge Fælles Jord og Grøn Omstilling har i samarbejde med House Arkitekterne udarbejdet et skitseprojekt med en Vision for fremtidens CO2 lagrende bydel “Varigheden” I dette skitseforslag modvirker vi klimaforandringerne og når i mål med en 100 % bæredygtig bydel. se mere på www.varigheden.dk eller kontakt Køge Fælles Jord

Fremtidens hverdagsmad er en stor del af projektet på Køge Fælles Jord, idet vi kan lagre meget CO2 via vores madproduktion, når madproduktionen foregår via madskove, agroforestry, regenerativt landbrug, permakulturelle systemer og sankning.

Det konventionelle og økologiske landbrug udleder 20- 30 % af CO2 udledningen i verden. Så vi skal i gang med at omlægge vores landbrug til et CO2 lagrende system og det kan det regenerative landbrug gøre vha madskove, allé dyrkning, agroforestry, sankning etc.

Vi har lavet en regenerativ landbrugsgruppe på Køge Fælles Jord, som designer på fremtidens regenerative fødevareproduktion på 7-20 hektar nabojord og som sender folk på efteruddannelse i Regenerativt landbrug hos Richard Perkins i Sverige i samarbejde med Permakultur Danmark.

Hvis du er interesseret i dette arbejde, så kontakt Køge Fælles Jord el. Tiny Varigheden på: kfj.permakultur@gmail.com