Madskoven

På Køge Fælle Jord eksperimenterer vi med madskoven, som en model for et robust klimavenligt fødevaresystem. Madskov (også kaldet skovhave) er en del af den permakulturelle tankegang. Vores design og teoribaggrund er inspireret af bl.a.  Martin Crawford og Patrick Whitefield mht. til træplantning og Stephen Barstow mm. mht. det flerårige plantelag. Med dansk erfaring har vi fået sparring fra Mira og Esben fra Svanholm og Tony Andersen ang. vores design.

Vi har plantet 0,6 ha madskov (skovhave) i 2015.

Vores madskov skal med tiden efterligner en ung og åben skov, hvor flest mulige træer og planter giver mad til os mennesker. Skov er det mest robuste økosystem i vores klima, og madskoven designes og dyrkes, så den bidrager mest muligt til at passe på jorden ved at lagre CO2, skabe biodiversitet og genopbygger jorden,
Madskoven vil bestå af 7 lag planter: høj træer, lave træer, buske, slyngplanter, flerårige grøntsager, bunddække og rodfrugter, som plantes, så de gavner og styrker hinanden. Vi har også bier i madskoven til honning produktion og bestøvning af træer.

Madskoven vil bidrage med en stor variation af spiselige blade, nødder, bær, honning, frugt, flerårige grøntsager, urter, blomster og rødder.  Og vil desuden være et dejligt sted at arbejde med jorden eller bare gå en tur på stierne gennem haven. Der er også opstillet bænke til stille stunder og samtaler.

Læs klummen Madskove – hvorfor nu det ?” skrevet af Marianne Mark