Bæredygtigt byggeri

Byggeri af Klimahuset

Vi har henover sommeren 2022 bygget de 2 tinyhuse der udgør kernen for Klimahuset på Køge Fælles Jord, vi har bl.a. brugt 2023 på at skifte tag, lerpuds og indretning – samtidig med en masse planlægning, rådgivning og en godkendt lokalplan. I år – 2024 – bygger vi toilet og bad, samt terrasse rundt om Klimahuset. Dertil er der kommet en ny bygning – vores skur, som skal bruges til maskiner, værktøj og fælles værksted.

Hvad skal Klimahuset bruges til?

Klimahuset bliver et videns og kursuscenter for kulstoflagrende livsstil. Huset skal danne rammen om mange aktiviteter, der skal inspirere til en mere bæredygtig fremtid i Køge:

  • Udstillinger om bæredygtige byggematerialer og tinyhuse
  • Kurser og foredrag i bæredygtigt byggeri med natur- og genbrugsmaterialer, permakultur, flerårige grøntsager og regenerativt kulstoflagrende landbrug
  • Folkekøkken og Cafe/gårdbutik med lokalt dyrkede råvarer fra Køge Fælles Jord
  • Et værksted med kurser i bl.a. pileflet, møbeldesign
  • Mødelokaler til dem, der har behov

Sponsorat fra Boligfonden Kuben

Vi er jublende glade fordi Boligfonden Kuben har valgt at donere 100.000 kr. til hjælp til opstart af vores boliglaboratorium Tiny Varigheden, som kommer til at bestå af 16 Tiny Huse

Det har vist sig at vores projekt er meget rådgiver tungt, da vi er pionerer på området både i forhold til materialevalg, statik og brand, derfor er det en stor anerkendelse og hjælp at få denne håndsrækning til opstarten af projektet Tiny Varigheden og vi takker Boligfonden Kuben mange gang. 

Logo Boligfonden Kuben

Første byggetilladelse til Tiny Hus!

Første byggetilladelse er givet til 1 ud af de 16 Tiny Huse som skal bygges. Vi regner derfor med at vi begynder byggeriet med flere af de private Tiny Huse sommer og efterår 2024.