Bofællesskab

Tiny Varigheden er en forening på Køge Fælles Jord og er et forsøgsprojekt med at leve og bo bæredygtigt på 2,3 hektar jord ved Køge by. Beboerne af op til 16 Tiny houses skal forsøge at vise hvordan man kan bygge, bo og leve bæredygtigt i mindre huse (Tiny houses), benytte bæredygtige energiformer, hvordan man kan leve af jorden, opbygge den CO2-lagrende, og skabe samarbejdende og kreative fællesskaber.

Det vil blive ‘målt og vejet’ videnskabeligt via samarbejder med vidensorganisationer. Erfaringerne formidles desuden i Klimahuset, hvor der afholdes kurser i bæredygtigt byggeri og bæredygtig livsstil.

Tiny Varighedens formål er at

  • skabe et rummeligt fællesskab, der eksperimenterer og demonstrerer fremtidens kulstoflagrende boformer, der genopbygger jorden og mennesket i sin helhed
  • leve kulstoflagrende og dermed modvirke klimaforandringerne
  • leve i respekt for og samarbejde med naturen
  • støtte og etablere aktiviteter som fremmer en bæredygtig samfundsudvikling
  • bygge i videst muligt omfang med sunde genbrugs- og naturmaterialer
  • etablere og vedligeholde foreningens fælles faciliteter
  • medvirke til at samle erfaringer med tinyhuse, naturlig og bæredygtig isolering og off-grid-teknologier
  • afholde workshops til videreformidling af viden om tinyhuse, bæredygtigt byggeri, off-grid-teknologier og permakultur til selvforsyning

Beboerne i Tiny Varigheden er en del af et levende eksperiment og er klar til at leve på en midlertidig præmis i et udstillingsvindue, hvor der vil komme forskere og interesserede til kurser og regelmæssige rundvisninger.

Bæredygtig livsstil er omdrejningspunktet for projektet, så det omfatter ikke kun maden, vand og energi, men ethvert forbrug, der skal vælges med omtanke for miljøet.

Den nuværende beboergruppe

Beboergruppen består nu af 15 husstande med tilsammen 20 voksne og 5 børn. Vi er en godt blandet gruppe med det tilfælles at ville leve og bo mere bæredygtigt og demonstrere at man kan bo sundt, godt og flot selv om man bor småt og fører en kulstoflagrende livsstil.

Vi bringer alle hver vores forskellige kompetencer og erfaringer med ind i gruppen. Nogle har selv bygget lavenergihus før, og de fleste har deltaget i kurser om bæredygtigt byggeri. Nogle har erfaring som underviser indenfor permakultur, sankning og flerårige grøntsager, samt uddannelser indenfor coaching, naturterapi og naturvejleder. Flere af os har en naturvidenskabelig baggrund, og mange er engageret i socialt arbejde. Alle har noget væsentligt at byde ind med ift. at gøre visionen til virkelighed og få det høje ambitionsniveau til at blive realistisk.

Der er pt. ikke flere ledige pladser, men det bliver annonceret her på hjemmesiden og på Facebook når vi åbner for ansøgninger igen fordi vi har en ledig plads og ingen matchende profil på vores venteliste.