Hvad er Tiny Varigheden

Tiny Varigheden er en ny forening på Køge Fælles Jord, som arbejder på at få et demonstrationshus og 11 Tiny huse op på Køge Fælles Jord.

Demonstrationshuset skal bestå af 2 tiny huse med en klimaskærm hen over og et drivhus som front. Huset skal fungere som kursuscenter, udstillingshus, folkekøkken og fælleshus for de 11 tiny huse.

De 11 tiny huse skal fungere som et Living Lab, hvor 10 husstande og et gæste-tiny hus indgår i et forskningsprojekt med forskellige forskere. Livsstilen og byggeriet i Tiny Varigheden skal være kulstoflagrende og et bud på fremtidens nye måde at leve på, hvor vi modvirker klimaforandringer, øger biodiversiteten og bygger huse af naturmaterialer og genbrugsmaterialer, der i princippet kan pløjes i jorden efter endt brug. De 11 tiny huse skal på sigt være selvforsynende mht. el, vand, varme, mad etc. Maden produceres i henhold til økologiske og permakulturelle principper, der genopbygger jorden.

Tidsplanen for Tiny Varigheden er, at demonstrationshuset bygges i 2021. Beboernes tinyhuse bygges fra 2022. I forbindelse med opførelsen af demonstrationshuset, vil der være mulighed for at være med som frivillig, hvor man lærer at bygge med naturmaterialer som halm og ler.

Hvis man vil være frivillig i projektet, kan man kontakte formand Helga König-Jacobsen på helga.jacobsen@berlin.de

Bestyrelsen for Tiny Varigheden:

Formand Helga Jacobsen, Næstformand Marianne Mark og Kasserer Maj Britt Liliequist.